Eskil Pettersson debuterade i dövlandslaget

Eskil Pettersson, som till vardags spelar i Nättraby GoIF, har tävlingsdebuterat för det svenska dövlandslaget som ingår i Svenska Dövidrottsförbundet.

Debuten skedde den 23 oktober mot ett högre rankat och mer rutinerat Nederländerna. Eskil tog en plats i startelvan som yttermittfältare i ett ungt Sverige och han stod för en assist i matchen som tyvärr slutade med förlust 1-2. Vid vinst hade laget kvalificerat sig för Deaflympics i Brasilien nästa år men nu är det istället fullt fokus på EM-kvalet som drar igång 2022 inför mästerskapet i Turkiet 2023.

Eskil har även tagit en plats i distriktslaget för pojkar födda 2006 i Blekinge och han deltog på utvecklingslägret Syd i Ronneby den 14-17 oktober.

Vi önskar Eskil stor framgång med sin fotboll.