Inbjudan till Svenskfast Cup 2021 - nytt upplägg

På grund av rådande omständigheter med coronaviruset måste upplägget för Svenskfast Cup 2021 (DM utomhus för seniorer) göras om och tävlingen kommer genomföras under förutsättning att restriktionerna tillåter spel. Tävlingen kommer genomföras med enskilda utslagsmatcher där vinnande lag går vidare till nästa spelomgång och slutligen avgörs tävlingen med en final.

Lagen med lägre serietillhörighet kommer att inleda tävlingen med en eller flera inledningsmatcher och därefter fylls det på med lag med högre serietillhörighet (mer detaljerad information kommer skickas ut efter sista anmälningsdatum när vi vet hur många lag som kommer delta). Förutom prispengar ligger även en plats i Svenska Cupen i potten för slutsegrarna på både dam- och herrsidan.

I varje spelomgång ska matcherna vara färdigspelade innan ett visst angivet speldatum. Berörda lag kommer överens om speldatum och avsparkstid. Om lagen inte kan komma överens beslutas speldatum och avsparkstid av Blekinge Fotbollförbunds Tävlingskommitté. Hemmalag utses genom lägst serietillhörighet eller genom lottning om lagen har samma serietillhörighet.

Alla matcher kommer spelas 2 x 45 minuter och handikappsystem tillämpas vilket innebär att lag i lägre serie slår det antal straffsparkar som skiljer mellan lagen i divisionstillhörighet.

OBS! Lottning kan tillämpas om det krävs för att få rätt antal lag till varje spelomgång.

Preliminära planerade speldatum
Inledningsmatcher: senast 15 augusti
Kvartsfinaler: senast 12 september
Semifinaler: senast 17 oktober
Final: 19 oktober (damer) och 20 oktober (herrar)

Anmälan
Anmälan till tävlingen görs via e-post till alexander.karlsson@blekingefotboll.se senast onsdag 9 juni. Tävlingsavgiften är 1 000 kronor per lag.