Förtydligande kring förlängning av skärpta regionala råd i Blekinge

Igår meddelade Region Blekinge och Smittskyddsläkaren i Blekinge att man har beslutat att fortsätta med skärpta regionala råd för att minska risken för smittspridning av covid-19 i Blekinge.

Skärpta regionala råd infördes den 19 april och har förlängts och justerats i omgångar. Den nuvarande versionen av råden gäller till och med den 31 maj. Därefter förlängs råden till och med den 13 juni, med följande justeringar:

  • Träningsverksamhet, tävlingar och matcher för barn och vuxna kan genomföras utomhus.
  • Föreningars träningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare kan även ske inomhus.
  • Lägerverksamhet och cuper för barn och unga födda 2002 eller senare kan bedrivas i mindre skala inom Blekinge, men övernattning bör undvikas.

Detta innebär alltså att det från och med den 1 juni är tillåtet för både barn, ungdomar och vuxna att spela matcher i Blekinge. Det är dock viktigt att alla fortsätter bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter genom att följa SvFF:s råd och riktlinjer.

Vi vill även uppmärksamma er på att det sker nya uppdateringar med jämna mellanrum och att råd och riktlinjer kan komma att ändras snabbt. SvFF har en kontinuerlig dialog med Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten och troligtvis kommer SvFF:s riktlinjer att uppdateras redan under morgondagen.

Mer information om skärpta regionala råd i Blekinge hittar ni på Region Blekinges hemsida

Har ni frågor om ovan beslut ber vi er kontakta Region Blekinges smittskyddsenhet:

  • E-post: smittskyddslakaren@regionblekinge.se
  • Telefon: 0455-731068

Mer information om SvFF:s riktlinjer hittar ni på SvFF:s hemsida