Fortbildning om Fotbollspsykologi - sammanfattning

Under kvällen den 19 maj genomfördes en digital fortbildning om Fotbollspsykologi för spelare från 15 år samt tränare för alla åldrar, både ungdom och senior, i bredd- och elitföreningar. Rasmus Wallin-Tornberg som är tränarutbildare i fotbollspsykologi på Svenska Fotbollförbundet och även fotbollspsykologisk rådgivare för damlandslaget, BK Häcken (dam) och IFK Göteborg (herr) föreläste för ca. 125 deltagare från 20 olika blekingeföreningar.

Rasmus inledde fortbildningen med att introducera Fotbollspsykologin och pratade om tre olika teman; göra nästa aktion med så hög kvalitet som möjligt, göra lagkamrater bättre samt långsiktig och hållbar karriär. Den andra delen som riktade sig främst till tränare och ledare handlade om hur ledare kan skapa utvecklande miljöer för sina spelare.

I dokumentet nedan finns det material som Rasmus använde under fortbildningen och som innehåller flera tips på hur Fotbollspsykologi kan appliceras i träning och match.

Fortbildningen utgick ifrån boken "Fotbollspsykologi - för nästa träning och en långsiktig karriär" som är skriven av Rasmus Wallin-Tornberg och Daniel Ekvall. Boken finns att beställa här

Materialet i boken är kopplat till Fotbollsportalen där det finns exempelövningar, videoklipp mm. Fotbollsportalen hittar ni här

Om ni är intresserade av att arbeta vidare med Fotbollspsykologi i er förening är ni välkomna att kontakta Blekinge Fotbollförbund och RF-SISU Blekinge enligt nedan:

Magnus Neuman, Blekinge Fotbollförbund
0768-67 68 03
magnus.neuman@blekingefotboll.se

Stefan Rubensson, RF-SISU Blekinge
0708-60 09 99
stefan.rubensson@rfsisu.se

Andreas Mattsson, RF-SISU Blekinge
0708-14 85 81
andreas.mattsson@blekingefotboll.se