Skärpta regionala råd förlängs

Region Blekinge och Smittskyddsläkaren i Blekinge har i dag beslutat att förlänga de skärpta regionala råden till den 16 maj för att minska risken för smittspridning av covid-19 i Blekinge.

Samtidigt skärps nu råden om träningsaktiviteter. Fram till nu har det varit fritt för kommunerna att hålla öppet för träning inomhus för barn och ungdomar, men från och med den 3 maj gäller att kommunerna uppmanas hålla sina idrottsanläggningar öppna endast för träning utomhus. Detta gäller för barn och unga födda 2002 eller senare. Dessutom uppmanas föreningarna att vänta med att arrangera matcher för lag inom barn- och ungdomsidrotten samt att vänta med att erbjuda gruppträning för vuxna utomhus.

Mer information hittar du på Region Blekinges hemsida

Har du frågor om ovan beslut ber vi dig kontakta Region Blekinges smittskyddsenhet: