Information om seriespel och distriktsmästerskap

Med anledning av spridningen av coronaviruset kommer här information om Blekinge Fotbollförbunds beslut gällande distriktsverksamheten för seniorer samt barn och ungdom.

Enligt Svenska Fotbollförbundets (SvFF) riktlinjer är det i nuläget inte tillåtet att spela matcher och SvFF har med anledning av det rådande pandemiläget beslutat att skjuta upp seriestarten för de lägre förbundsserierna till första helgen i maj.

Med ovanstående stycke i fokus, samt utifrån de enkätsvar som inkommit från föreningarna i Div. 4, 5 och 6 herrar, har Blekinge Fotbollförbund beslutat följande:

  • Seriestarterna skjuts upp till vecka 17 förutsatt att tävlingsmatcher får spelas.
  • I Div. 4, 5 och 6 herrar flyttas omgång 1, 2 och 3 enligt följande:
    - Omgång 1 flyttas till lördag 16 oktober kl. 14.00 för Div. 4 herrar, till söndag 17 oktober kl. 12.00 för Div. 5 herrar och till söndag 17 oktober kl. 15.00 för Div. 6 herrar. Omgång 1 blir därmed sista omgång i seriespelet.
    - Omgång 2 flyttas till första helgen i juli och ska spelas senast söndag 4 juli. Hemmalaget bestämmer dag och tid vid spel fredag (matchstart tidigast kl. 19.00), lördag eller söndag. Båda lagen måste vara överens om spel vid annan dag och/eller tid.
    - Omgång 3 ska spelas senast söndag 4 juli. Berörda lag kommer överens om nytt speldatum och ny avsparkstid.
  • I reservlagsserierna för herrar flyttas omgångarna som är lagda innan vecka 17. Matcherna ska vara färdigspelade senast 14 oktober och berörda lag får möjlighet att komma överens om nya speldatum och avsparkstider för aktuella matcher.
  • I barn- och ungdomsserierna flyttas omgångarna som är lagda innan vecka 17 och placeras efter sista ordinarie omgång av vårsäsongen och ska spelas senast 4 juli.

Gällande Div. 2 Damer Sydöstra Götaland kommer hanteringen av seriestarten att diskuteras med Götalandsgruppen vid ett möte torsdag den 18 mars. Mer information skickas ut till berörda föreningar efter mötet.

Svenskfast Cup, distriktsmästerskap för seniorer, kommer startas när tävlingsmatcher för seniorer får spelas. Nytt spelprogram kommer att kommuniceras till berörda lag när vi får besked om när tävlingsmatcher får börja spelas.

Sparbanken i Karlshamn Cup, distriktsmästerskap för ungdomar, kommer startas när tävlingsmatcher för ungdomar får spelas. Nytt spelprogram kommer att kommuniceras till berörda lag när vi får besked om när tävlingsmatcher får börja spelas.