Kompisligan

Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige när distriktsförbunden går samman i en gränsöverskridande satsning. Barn och ungdomar, mellan 6 och 19 år, som spelar fotboll kommer att spela i Kompisligan från och med säsongsstarten 2016.

Kompisligan är inte bara matcher och upplevelser – det är även ett initiativ som kommer att beröra frågor kring integration, gemenskap och värderingar. Kompisligan är således en helt ny mötesplats, både fysisk och digital, för aktiva och engagerade. Initiativet stöttas av Svenska Fotbollförbundet.

Om Kompisligan
Kompisligan är det nya namnet på fotbollsmatcher och seriespel för barn och ungdomar i Sverige. Barn och ungdomar mellan 6 och 19 år kommer från och med årets säsong spela i Kompisligan. Kompisligan är även en digital arena som kommer att informera, inspirera, förklara, roa och bevaka händelser inom barn- och ungdomsfotbollen.

– Kompisligan handlar om så mycket mer än bara fotboll, det är en mötesplats där barnen och ungdomarna alltid är i fokus. Istället för att varje distriktsförbund enskilt driver frågor om bredd, elit, mångfald och etik blir vi nu en gemensam kraft över Sverige, säger Thomas Sunesson, vd och initiativtagare.

Mer information
En folder med "Frågor och svar" om Kompisligan hittar du i menyn till vänster.
Kompisligans hemsida: www.kompisligan.se