Idrottslyftet

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

"Svensk barn- och ungdomsfotboll ska skapa en positiv och sund miljö där alla får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse", står det i Fotbollens spela, lek och lär.

Svensk fotboll arbetar utifrån övertygelsen att välutbildade ledare, i väl fungerande föreningar, skapar möjligheter för barn att börja spela fotboll, och att de tycker det är så roligt och utvecklande att de fortsätter. På det sättet skapar fotbollen folkhälsa!

Syftet med Idrottslyftet 2017-2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. För att nå upp till syftet med Idrottslyftet finns det fyra nyckelområden man under perioden kommer att kunna jobba med utvecklingsinsatser inom:

  • Moderna välmående föreningar
  • Spelarutbildning på barnens villkor
  • Välutbildade ledare
  • Fotboll för alla

Blekinge Fotbollförbund ger föreningarna i distriktet möjlighet att under 2019 söka medel för olika paket där ansökan görs enligt den information som delgavs vid träffen den 11 december 2018 samt enligt de inbjudningar som skickas ut till förningarna. Följande paket kommer vi erbjuda under 2019:
- Föreningskonferens
- Fotbollsskolan (fd Landslagets Fotbollsskola)
- Föreningsdomarinstruktörsutbildning
- Domarutbildning 9 mot 9 och 11 mot 11
- Tränarutbildning (info finns under fliken "Tränare" i menyn till vänster)

Här hittar du den presentation vi visade på informationsträffen om Idrottslyftet den 11 december 2018: Idrottslyftsinformation 181211

Manual för återrapportering av idrottsmedel:
BFF-manual - Återrapportering av idrottsmedel

Kontaktperson
Alexander Karlsson
Mobil: 0768-676890
E-post: alexander.karlsson@blekingefotboll.se