Idrottslyftet

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

"Svensk barn- och ungdomsfotboll ska skapa en positiv och sund miljö där alla får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse", står det i Fotbollens spela, lek och lär.

Svensk fotboll arbetar utifrån övertygelsen att välutbildade ledare, i väl fungerande föreningar, skapar möjligheter för barn att börja spela fotboll, och att de tycker det är så roligt och utvecklande att de fortsätter. På det sättet skapar fotbollen folkhälsa!

Syftet med Idrottslyftet 2017-2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. För att nå upp till syftet med Idrottslyftet finns det fyra nyckelområden man under perioden kommer att kunna jobba med utvecklingsinsatser inom:

  • Moderna välmående föreningar
  • Spelarutbildning på barnens villkor
  • Välutbildade ledare
  • Fotboll för alla

Blekinge Fotbollförbund ger föreningarna i distriktet möjlighet att söka medel för olika paket där ansökan görs enligt de inbjudningar som skickas ut. Följande paket kommer vi erbjuda under 2018:
- Föreningskonferens
- Tränarutbildning (info finns under fliken "Tränare" i menyn till vänster)
- Tekniktränarutbildning
- Landslagets Fotbollsskola
- Spelarutbildningsplan
- Nationella spelformer (Fotbollens Dag 19-20 maj)
- Fotbollens spela, lek och lär
- Nolltolerans
- Grundkurs föreningsdomare
- Domarutbildning 3-, 5- och 7-manna

Här hittar du den presentation vi visade på informationsträffen om Idrottslyftet den 5 december 2017: Idrottslyftsinformation 2018

Har du frågor om Idrottslyftet kan du höra av dig till Magnus Karlsson på magnus.karlsson@blekingefotboll.se