Föreningskonferns 20-21 januari

Inbjudan till Föreninngskonferens!
20-21 januari 2017 på Ronnneby Brunn
Blekinge Fotbollförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna för tredje året i rad in samtliga fotbollsföreningar i distriktet till en föreningskonferens på Ronneby Brunn. Konferensen arrangeras som en kick-off för 2017 då Blekinge Fotbollförbund fyller 100 år!

Syftet är dels att skapa tid och plats för erfarenhetsutbyte mellan deltagarna men även att motivera och inspirera till ett fortsatt bra arbete i föreningarna. På 2016 års föreningskonferens deltog ca 120 personer och det fanns allt från styrelse- och kommittéledamöter till seniortränare, ungdomsledare och föräldrar på plats. Många goda tips och idéer utlovas!

Innehåll
Chris Härenstam, klubbchef i Ingarö IF och initiativtagare till Sports Heart
SVT-profilen Chris Härenstam och hans fru Malin ville göra något extra för att hjälpa utsatta barn. Resultatet blev en idrottscamp öppen för alla, även barn som tidigare haft svårt att komma in i sporten. Sports Heart vill stärka barn och ungdomars självkänsla, bidra till bättre hälsa, skapa glädje och respekt. Samtidigt vill man erbjuda bra upplevelser som skapar ett livslångt idrottsintresse och en miljö där alla ska känna sig välkomna och betydelsefulla. 2015 blev Ingarö IF utsedd till årets näst bästa barn- och ungdomsförening i Sverige, bla för sitt fantastiska arbete med Sports Heart!

Patrik Gustafson, utbildningsansvarig på Göteborgs Fotbollförbund
Patrik kommer att prata om spelarutbildning och de nya nationella spelformerna där alla kan vara med. Hur bör vi bedriva fotbollsträning i olika åldrar för att utveckla och behålla fler barn och ungdomar inom fotbollen? Patrik har lång erfarenhet som utbildningsansvarig i ett av Sveriges största distrikt med många ungdomsföreningar och kommer ge många konkreta tips och idéer.

Nedan hittar du Patriks presentationer från konferensen:

Patrik Gustafson del 1

Patrik Gustafson del 2

Patrik Gustafson del 3

Program

Fredag
17.30 Kaffe/fralla, registrering
18.00 Inledning, information från Blekinge Fotbollförbund
18.30 Chris Härenstam – Sports Heart, en arena dit alla välkomnas!
19.30 Erfarenhetsutbyte
20.30 Middag i Brunnsrestaurangen

Lördag
07.00 Frukost
09.00 Patrik Gustafson – Spelarutbildning och nya nationella spelformer där alla kan vara med!
10.30 Fika och erfarenhetsutbyte
11.00 Workshop med diskussioner utifrån gästföreläsarnas presentationer, tex frågor som:
- Vad innebär de nya nationella spelformerna för oss?
- Hur jobbar vi i vår förening i dag? Hur vill vi jobba framöver?
- Skapar vi tillräckligt bra förutsättningar och miljöer för våra barn och ungdomar?
- Vad kan jag som deltagare konkret ta med mig hem till min egen förening?
- Hur kan vi hitta mer erfarenhetsutbyte mellan föreningarna i Blekinge?
12.30 Summering och avslutning
13.00 Konferensen slutar

Kostnad och anmälan
Konferensen kommer även denna gång vara kostnadsfri tack vare Idrottslyftsmedel. Det bidrag föreningen erhåller används att betala den faktura (konferensavgift) som sänds från Blekinge Fotbollförbund. Konferensen inkluderar föreläsningar, måltider och övernattning i dubbelrum.

Föreningen anmäler sitt deltagande och hur många ni blir senast fredagen den 9 december men har fram till måndagen den 2 januari på sig att komma in med namn och kontaktuppgifter på deltagarna om man inte har det klart i december.
Erbjudandet gäller i första hand fyra personer per förening, har någon förening önskemål om att delta med fler personer kontaktar ni undertecknad senast den 9 december. Ta chansen att bjuda in både era nuvarande och era framtida ledare!
Vid eventuella frågor kontakta Magnus Karlsson på telefon: 0768-676880.
Anmälan görs via e-post till: magnus.karlsson@blekingefotboll.se