Inbjudan till spelformsutbildning

Här kommer inbjudan till digital spelformsutbildning i spelformerna 3 mot 3, 5 mot 5 och 7 mot 7 som riktar sig till barn- och ungdomsledare, klicka på rubriken för att läsa mer.

Spelformsutbildningen är en del av spelarutbildningsplanen och ett komplement till den ordinarie tränarutbildningen som beskriver det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform utifrån lärande och livslångt intresse för fotboll.

Utbildningen består av två delar, en teoretisk och en praktisk. Den teoretiska delen leds av Svenska Fotbollförbundets Nationella Fotbollsutbildare Åke Kallenberg som kommer ge konkreta tips på hur träningen kan anpassas i respektive spelform, visa material i fotbollsportalen samt svara på deltagarnas frågor. Dessutom kommer ni att få möjlighet att nätverka med övriga tränarkollegor i er kommun. Den praktiska delen genomförs i form av att en instruktör från Blekinge Fotbollförbund kommer ut till er förening för att fortbilda ledarna vid lämpligt tillfälle.

Utbildningsdatum
Karlshamns kommun: 14 april
Ronnebys och Sölvesborgs kommun: 27 april
Karlskronas kommun: 28 april
Olofströms kommun: Genomfördes 10 mars

Tid
17.30-20.30.

Plats
Digitalt via Teams.

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri.

Anmälan
Föreningen anmäler obegränsat antal ledare via FOGIS senast två dagar innan utbildningstillfället. Möteslänk skickas ut via e-post till deltagarna dagen innan utbildningstillfället.

Inför utbildningen
Deltagarna behöver ha inloggning till spelarutbildningsplanen i fotbollsportalen inför utbildningen och Blekinge Fotbollförbund bistår varje förening med totalt tre inloggningar, om inte ledarna har inloggning från tidigare genomförd tränarutbildning. Föreningen meddelar vilka ledare som ska få inloggning i samband med anmälan till utbildningen och därefter får de en inloggningskod via e-post.

Mer information om de nationella spelformerna hittar du på vår hemsida via följande länk: Nationella spelformer — Blekinge FF (svenskfotboll.se)