Information om distriktsserier

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har meddelat att från och med den 14 juni 2020 tillåts matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper även för vuxna utövare, varvid råden om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare tas bort. De menar samtidigt att det viktigaste i det här läget är folkhälsan och att bidra till minskad smittspridning av coronaviruset.

SvFF:s rekommendation är att distrikten tills vidare visar en mycket stor lyhördhet för de föreningar som inte vill starta seriespelet på grund av oro eller att flera spelare uppvisar förkylningssymptom. Nedan hittar du mer information om distriktsserier för seniorer.

Utifrån ovan har Blekinge Fotbollförbund beslutat följande gällande distriktets seniorverksamhet:

  • I Div. 2 Damer Sydöstra Götaland flyttas omgång 12 till söndag 2 augusti med möjlighet till matchändring enligt ordinarie rutin, och omgång 13 till lördag 10 oktober kl. 14.00 (gemensam slutomgång). Vid matchändring i omgång 12 ska match spelas senast onsdag 30 september och nytt speldatum, avsparkstid och spelplats ska meddelas av hemmalaget senast söndag 14 juni via e-post till alexander.karlsson@blekingefotboll.se.
  • I Div. 4, 5 och 6 Herrar flyttas omgång 12 till söndag 2 augusti med möjlighet till matchändring enligt ordinarie rutin och omgång 13 ska spelas senast onsdag 30 september. Matchändring i omgång 12 samt överenskommet speldatum och avsparkstid i omgång 13 ska meddelas av hemmalaget senast söndag 14 juni via e-post till alexander.karlsson@blekingefotboll.se.
  • Vid eventuella svårigheter att komma fram till ett gemensamt beslut om nytt speldatum kommer Blekinge Fotbollförbunds Tävlingskommitté fastställa speldatum och avsparkstid.
  • Om berörda föreningar är överens att spela någon match i juni/början av juli enligt ordinarie spelordning är det möjligt (gäller ej slutomgång). Det krävs dock att båda lagen är överens och därefter ska det meddelas av hemmalaget senast söndag 14 juni via e-post till alexander.karlsson@blekingefotboll.se.
  • Träningsmatcher kan spelas från och med den 14 juni 2020.

Beslutet gäller utifrån aktuella riktlinjer från myndigheter och SvFF vilket innebär att läget kan komma att förändras.

Vi återkommer med information gällande Svenskfast Cup.

Med vänlig hälsning,
Blekinge Fotbollförbund