Uppdaterade riktlinjer från SvFF gällande Coronaviruset

SvFF:s riktlinjer uppdateras kontinuerligt och den senaste uppdateringen gjordes idag den 24 april. Länk till riktlinjerna hittar du nedan.

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Blekinge Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Blekinge Fotbollförbund rekommenderar ändå föreningarna i distriktet att tydligt uppmana alla, förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget, att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning, och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher, som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra, med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Förening bör också begränsa antalet personer i och kring träningen och även där helt undanbe sig publik, t.ex. föräldrar (se ovan om genomförande av matcharrangemang).

Här hittar du en affisch att skriva ut och sätta upp i anslutning till era fotbollsplaner

Uppdateringar från myndigheter och SvFF kan du ta del av via nedanstående länkar

I dessa tider vet vi att kommunikationsflödet kan vara påfrestande och svårmanövrerat. Blekinge Fotbollförbund har medvetet valt att använda vår hemsida som främsta kommunikationskanal. Se till att hålla koll här för att vara uppdaterad. Tack!