Inbjudan till Tränarsymposium

Blekinge Fotbollförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och Mjällby AIF även i år in till Tränarsymposium i Sölvesborg med fokus på fortbildning av barn- och ungdomstränare.

Tränarsymposiet äger rum lördagen den 5 oktober och det blir föreläsningar kombinerat med praktik på Furulundskolan och Svarta Led, där allt från senior- till knattetränare kan inspireras under en heldag. Alla tränare är välkomna oavsett nivå och du kommer få med dig ny kunskap och intressanta erfarenheter. Dagen avslutas med Mjällby AIF-Östers IF kl 16.00 på Strandvallen. Ett mer detaljerat program hittar du nedan.

Syftet med Tränarsymposiet är dels att vidareutveckla teknikträningen inom Blekingefotbollen hos spelare i den centrala åldern innan puberteten då vi vet att träning på teknik och koordination i dessa åldrar kommer ge rejäl effekt i deras fortsatta fotbollsspelande. Syftet är även att skapa tid och plats för erfarenhetsutbyte mellan våra tränare i distriktet.

Program lördagen den 5 oktober
10.00 Välkomna! Inledning och kaffe i aulan på Furulundskolan.
10.15 Teoripass 1: Nationella spelformer och SvFF:s spelarutbildningsplan – Åke Kallenberg, Nationell Fotbollsutbildare, SvFF och tidigare mångårig tränarerfarenhet i Malmö FF, LB07 och Brommapojkarna.
10.45 Paus och diskussion
11.00 Teoripass 2: Att mixa teknik- och spelträning – Patrik Winqvist, Ungdomskoordinator Malmö FF (1991-2013), IF Brommapojkarna, Allsvenskan (2014), Trelleborgs FF, Div 1-Allsvenskan (2015-2018), Svenska Fotbollförbundet, utvecklingslägret (2019).
12.00 Lunch och transport till Svarta Led (enskilt ansvar att ordna transport).
13.00 Praktikpass 1: Nationella spelformer och SvFF:s spelarutbildningsplan, Åke Kallenberg.
13.30 Inför match med Mjällby AIF:s tränare Milos Milojevic/Juan Robledo.
14.00 Praktikpass 2: Instruktioner i teknisk träning och spelträning, Patrik Winqvist.
15.00 Sammanfattning och avslutning.
16.00 Mjällby AIF – Östers IF på Strandvallen (enskilt ansvar att ordna transport)

Kostnad och anmälan
Kostnaden är 400 kronor per deltagare inklusive utbildning, kaffe, lunch och matchbiljett som faktureras din förening. Anmälan görs till Stefan Ekstrand via e-post: ekstrand@maif.se senast torsdagen den 26 september. Ange förening, namn, mobilnr och e-postadress vid anmälan.

Här hittar du inbjudan som pdf-fil