Schysst spel med Grönt kort

Till höstsäsongen 2019 inför fotbollssverige Grönt Kort. Grönt Kort för Fair Play är ett samarbete mellan Blekinge Fotbollförbund, SvFF och Folksam för att lyfta fram alla goda föredömen inom barn- och ungdomsfotbollen.

Kortet delas ut till de spelare, en i vardera lag, som under matchen gjort något lite extra för sina med- eller motspelare. Till exempel peppat medspelare, sparkat ut bollen om någon legat skadad, accepterat domslut utan att klaga eller andra schyssta handlingar. Spelaren kan sedan registrerar sitt kort i appen Min Fotboll för att stolt visa upp sitt Fair Play-pris.

Lagledare i respektive lag delar ut kortet till en spelare i det andra laget efter matchen. Korten ska delas ut efter alla matcher 5 mot 5, 7 mot 7 och 9 mot 9.

Korten är på väg att distribueras direkt hem till lagledarna (kontaktperson i Fogis) i er förening. Extra kort finns hos oss på förbundet om det behövs.

Mer information hittar du på SvFF:s hemsida: svenskfotboll.se/grontkort