IFK Karlshamn Svenska Mästare!

Under helgen har ungdoms-SM i futsal för P!7 arrangerats i Helsingborg. Blekinge har representerats av IFK Karlshamn som först vann DM i Blekinge och därefter kvalificerat sig vidare genom regionkvalspel i Vetlanda. --->

Vid gruppspelet i Helsingborg på lördagen hamnade IFK i samma grupp som Jönköping Södra, Kubikenborgs IF och Roslagsbro IF. I första matchen mot Jönköping Södra var IFK en bit in i andra halvlek i underläge med 2-4 men kunde i slutminuterna forcera fram ett oavgjort resultat till 4-4. I andra matchen kunde man genom övertygande spel ganska enkelt gå fram till en komfortabel 6-3-seger mot Kubikenborgs IF.

Tredje gruppspelsmatchen blev lite som den andra och IFK kunde efter sedvanligt snabbt och frejdigt anfallsspel vinna med 5-0 mot Roslagsbro IF. Detta innebar att man var kvalificerade för vidare spel som gruppsegrare.

I semifinalen mötte man ett mycket väl spelande Tvååkers IF och där matchen länge stod och vägde men där IFK åter kunde dra det längsta strået och vinna med 4-2. Finalen spelades mot Hässleholms IF och Kamraterna låg en lång stund in i matchen under med 0-3 men kunde återigen visa en beundransvärd moral och vända och vinna med 5-3!

Avslutningsvis kan konstateras att IFK verkligen var värdiga mästare. Ett homogent lag från målvakt och bra försvarsspel över hela banan samt ett anfallsspel med kreativitet och målgörare av rang. Som någon uttryckte det i Helsingborgs Arena: "IFK Karlshamn har varit det klart mest sevärda laget i hela turneringen".

Stort Grattis IFK Karlshamn, Svenska Mästare i Futsal 2019!