Tekniktränarutbildning del 2

Blekinge Fotbollförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och Mjällby AIF in till fortsättningen på årets Tekniktränarutbildning med fokus på utbildning och fortbildning av barn- och ungdomstränare. Utbildningen är uppdelad i två delar där denna uppföljningsdel genomförs i Sölvesborgs kommun lördagen den 20 oktober och den första delen genomfördes i juli i våra fyra övriga kommuner.

Tränarsymposium
Det blir föreläsningar kombinerat med praktik med olika inriktningar på Furulundskolan och Svarta Led, där allt från senior- till knattetränare kan inspireras under en heldag. Alla tränare är välkomna oavsett nivå och du kommer få med dig ny kunskap och intressanta erfarenheter. Dagen avslutas med det "superheta" Blekingederbyt mellan Mjällby AIF-FK Karlskrona kl 15.00 på Strandvallen.

Program 20 oktober
09.45 Välkomna! Kaffe i aulan på Furulundskolan, Yndevägen 2, Sölvesborg.
10.00 Teknik-/speluppfattningsträning, teori – Christofer Augustsson, SvFF
10.45 Teknik-/speluppfattningsträning, praktik – Christofer Augustsson, SvFF
11.45 Nya nationella spelformer, teori/praktik – Åke Kallenberg, SvFF
11.45 Målvaktsträning, teori/praktik – Benny Johansson, BFF
12.30 Lunch
13.15 Inför match med Milos Milojevic (Mjällby AIF) och Stefan Linder (FK Karlskrona)
13.45 Sammanfattning
15.00 Mjällby AIF – FK Karlskrona (Strandvallen)

Föreläsare

Christoffer AugustssonChristoffer är förbundskapten för P16-landslaget och har tidigare varit tränare i Djurgårdens IF (U19), Mjällby AIF (U17/19 samt ungdomskoordinator), Hässleholms IF (senior), Näsums IF (senior), IFÖ Bromölla IF (junior). Christofer kommer teoretiskt och praktiskt ge tips på teknik- och speluppfattningsträning för åldern 9-13 år.

Åke KallenbergÅke är ett välkänt ansikte i fotbollssverige och arbetar som Nationell Fotbollsutbildare på SvFF. Han är till stor del involverad i arbetet med spelarutbildningsplanen och har även varit med i arbetet med att ta fram de nya nationella spelformerna för att barn- och ungdomar ska få så stor utveckling som möjligt. Tidigare har Åke arbetat inom Malmö FF:s akademi och har haft stor del i fostran hos spelare som Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg, Daniel Andersson.

Benny JohanssonBenny har genomgått den högsta målvaktstränarutbildning och är målvaktsansvarig instruktör i Blekinge FF, Skånes FF och Mjällby AIF. Benny kommer ge konkreta och enkla exempel på målvaktsträning för målvakter eller hela laget i åldern 9-13 år.

Kostnad och anmälan
Kostnaden för tekniktränarutbildningen är 800 kr per deltagare och gäller för deltagande vid bägge träffarna (del 1 i juli och del 2 i oktober). Denna kostnad kommer dock subventioneras i sin helhet av Idrottslyftsmedel för de 60 deltagare som anmäler sig först. Anmälda deltagare efter de första 60 betalar 300 kr för del 1 och 500 kr för del 2.

Du som deltog på "Tekniktränarutbildning del 1" i juli är automatiskt anmäld. Denna inbjudan ska betraktas som en kallelse och du måste lämna återbud till Stefan Ekstrand om du inte har möjlighet att delta. Återbud lämnar du via via e-post: ekstrand@maif.se

Du som inte deltog i juli anmäler dig till Stefan Ekstrand via e-post: ekstrand@maif.se senast den 15 oktober. Ange förening, namn, mobilnummer och e-postadress vid anmälan (kostnad 500 kr).

Klicka här för inbjudan som pdf-fil