Rapport från tjejernas utvecklingsläger

Under v 26 var 16 talangfulla fotbollstjejer från Blekinge tillsammans med ledare på SvFFs utvecklingsläger i Halmstad. Detta är en möjlighet för oss ledare att ge tjejerna fler verktyg och mycket input för sin fortsatta utveckling. --->

Vi har haft fyra träningar, tre matcher mot andra distriktslag, informationsmöten och teori, möten med F03-förbundskapten Pia Sundhage, vi har tittat, inte bara på Sveriges VM-match, utan även finalen i Cup Kommunal mm.

I gassande solsken har vi genomfört fyra tematräningar med innehåll som bla speluppbyggnad, kollektiva försvarsmetoder, anfallsspel, återerövring mm. Tjejerna har varit fantastiskt engagerade och verkligen tagit in instruktioner. Fokus under veckan ligger på utveckling och även om det spelas matcher så har fokus inte legat på resultat utan vi har koncentrerat oss på saker som vi vill förbättra.

I de två inledande matcherna mötte vi Gästrikland och Hälsingland och i första matchen var det väldigt mycket nervositet hos tjejerna, vilket nog bidrog till att vi inte riktigt presterade som vi tänkt. Till matchen mot Hälsingland hade vi hunnit träna pä vårt kollektiva försvarsspel med det i ryggen kände sig tjejerna trygga och gjorde en bra match, både försvarsmässigt och anfallsmässigt, och gjorde en bra match.

Som ett kvitto på att vi gjort två bra matcher fick vi i sista matchen möta ett lite starkare motstånd, Västerbotten. Även i denna matchen står vi upp bra, men vi lyckas inte riktigt få ihop alla lagdelar och bollen studsar inte riktigt vår väg även om vi kämpar på.

Jörgen Johansson som var den instruktör från SvFF som följde oss under veckan berömde flera gånger hela truppen för hur de utvecklats under veckan och för hur de på ett väldigt bra sätt tog med sig det vi tränat på vidare in i matchen och lyckades omsätta det i matchen. Vi känner att det har varit en väldigt lärorik vecka med ett gäng helt fantastiska tjejer som har tagit väl hand om varandra och skapat ett fotbollsminne för livet.

Andeas Johansson, Anette Bohlin och Alexandra Andersson