Rapport från pojkarnas utvecklingsläger

Under v 27 var 16 talangfulla fotbollskillar från Blekinge tillsammans med ledare på SvFFs och Blekinge FF på utvecklingsläger i Halmstad. Detta är en möjlighet för oss ledare att ge pojkarna fler verktyg, råd och mycket input för sin fortsatta utveckling. --->

Vi har haft fyra träningar, tre matcher mot andra distriktslag (Norrbotten, Västerbotten och Småland), informationsmöten och teori, möten med P03-förbundskapten Roger Franzén, vi har tittat på flera VM matcher, och även finalen i Post Nord Cup mellan Göteborg FF-Halland FF, där Göteborg segrade rättvist (Blekinge FF mötte Halland FF i en kvalmatch under december 2017).

I gassande solsken har vi genomfört fyra tematräningar anfallsspel och försvarsspel som huvudtema två träningar var. Killarna har varit otroligt taggade och verkligen lyssnat på alla instruktioner från alla ledare som var med på träningarna och matcherna. Fokus under veckan ligger på utveckling och att alla deltagare har det roligt, även om det spelas matcher så har fokus inte legat på resultat utan vi har koncentrerat oss på saker som vi vill förbättra och återigen ha roligt och lära känna mer kompisar i andra distrikt.

I alla tre matcherna så kom killarna ut med stort självförtroende som om dom inte gjort annat än spelat tillsammans, dom har tagit åt sig våra grunder hur vi vill spela försvarsspel och anfallsspel.

Ulf Kristiansson som var den instruktör från SvFF som följde oss under veckan och även de distrikt som vi spelade emot i Halmstad berömde flera gånger hela truppen för hur fokuserade och duktiga våra spelare är. De teman vi har tränat på har även följt med in på våra matcher och då känner man sig nöjd som ledare. Vi har haft individuella samtal med alla killar och genomgående i alla samtal är att spelarna har haft mycket roligt på lägret, det har varit en väldigt lärorik vecka för spelare och ledare.Killarna som har tagit väl hand om varandra och skapat ett fotbollsminne för livet.

Jonas Holmgren, Lasse Levinsson och Berka Bergman