Genomförd matchfixningsföreläsning

Den 22 maj höll Tobias Tibell, förbundsjurist på Svenska Fotbollförbundet, en välbesökt och lärorik föreläsning om matchfixning på Furulundsskolan i Sölvesborg.

Ett 60-tal ungdomar, seniorer och ledare från IFK Karlshamn, Olofströms IF och Sölvesborgs GoIF deltog och diskuterade frågor som:
-
Hur utbrett är matchfixning?
- På
vilka sätt hotar matchfixning tävlingsfotbollen?
-
Får man spela på seger för sitt eget lag?

Matchfixning är ett av de största hoten mot tävlingsidrottens framtid. De senaste åren har ett flertal fall med manipulerade idrottsresultat, med spel på desamma, upptäckts. Företeelsen strider mot svensk idrotts grundläggande värderingar som integritet, rent spel och respekt för andra.

Om idrottstävlingar eller delar av idrottstävlingar är uppgjorda blir idrotten i en förlängning inte längre intressant. Varken att delta i eller titta på. Därför är det viktigt att du som är en del av den svenska idrottsrörelsen, vare sig det är som spelare, ledare, domare eller annan funktionär tar ställning för "svensk idrott, ren idrott"

Mer information om matchfixning hittar du på Svenska Fotbollförbundets sida genom att klicka här...