Segrare DM i Futsal 2017-2018

I helgen har DM i Futsal för herrar och damer avgjorts i Ronneby Sporthall. Vinnare på herrsidan blev Hörvikens IF efter en stabil insats där man gick obesegrade genom turneringen med en imponerande målskillnad på 27-4. Vinnare på damsidan blev Karlskrona FF efter en minst lika imponerande insats med vinst i samtliga matcher och målskillnad 24-5.

Såhär säger Hörvikens IF:s tränare Jacob Lennartsson om DM-guldet och turneringen som helhet:

- Det blev ett fint attraktionsvärde i turneringen där upplägget kändes genomförbart. Flera bra matcher med hög puls. Möjligt behöver man se över finaldagen där 3 x 40 minuters inomhusspel känns något högt sett till belastning, oavsett om du roterar bytena".

- Vår insats är svårt att klaga på. Vår prestation är jämn och hög. För oss är det viktigt att representera föreningen i alla turneringar och att vinna en medalj är meriterande och viktigt, oavsett vilken turnering vi ställer upp i.

- Jag tycker att domare och funktionärer sköter sina uppgifter bra och upplägg kändes genomtänkt och smidigt. Den enda missen jag noterade var i gruppspelet när Ola Gunnarsson somnade till i sekretariatet och råkade släcka hela resultattavlan, säger Jacob med glimten i ögat.

Såhär säger Karlskrona FF:s tränare Mikael Knutsson efter DM-guldet:

- Vi har haft uppehåll hela november och kört ganska tuff fysträning nu i december för att komma väl rustade inför 2018 och därför inte gjort så många fotbollsträningar inomhus. Vi har dock en bra mix och balans i laget där alla vet vad de har för uppgift på planen. Spelarna är desutom väldigt trygga i sitt spel, både individuellt och med lagkompisarna.

- Vi tycker upplägget på turneringen har varit bra. Sedan är det ju faktiskt så att vi vunnit alla turneringar vi ställt upp i när Stefan Linder inte varit med på bänken och så även denna gång, avslutar Mikael med ett brett lende.