Föreningskonferens 26-27 januari

Blekinge Fotbollförbund bjuder tillsammans med SISU Idrottsutbildarna för fjärde året i rad in samtliga fotbollsföreningar i distriktet till en föreningskonferens på Ronneby Brunn. Konferensen arrangeras som en kick-off för fotbollsåret 2018!

Syftet är dels att skapa tid och plats för erfarenhetsutbyte mellan deltagarna men även att motivera och inspirera till ett fortsatt bra arbete i föreningarna. På 2017 års föreningskonferens deltog över 100 personer från olika föreningar i distriktet och det fanns allt från styrelse- och kommittéledamöter till seniortränare, ungdomsledare och föräldrar på plats. Många goda tips och idéer utlovas!

Innehåll

Håkan Ericson, fd förbundskapten för U21-landslaget
Du kan inte planera och förvänta dig framgång, men du kan förbereda dig "som om" det är möjligt, för att på så sätt optimera förutsättningarna! Det var så vi resonerade, och bestämde oss för att inte sätta några begränsningar för våra mål. Ibland överförs teori till praktik och det gjorde det för U21-landslaget i fotboll sommaren 2015. Du får ta del av hur vi arbetade med förberedelser, praktiska som mentala, genom upplevelsen från de viktigaste händelserna under EM och vad som hände bakom kulisserna. Föreläsningen avslutas med en fråga till dig - varför vann laget guld?

Gunnar Pettersson, SvFF: Spelarutbildning – En helhet
"Fotbollens spela, lek och lär" (FSLL) ligger som grund för vår verksamhet och är tydligt kopplat till spelarutbildningsplanen och de nya nationella spelformerna. Under passet får ni information om den nya versionen av FSLL och tips på hur man kan jobba med implementering i föreningarna.

Daniel Ljungberg, SvFF/SISU Idrottsutbildarna: Föreningsutveckling – Från teori till praktik
Idag har vi både beprövad erfarenhet och forskning på hur vi bör skapa utvecklande idrottsmiljö både utifrån ett elit- och ett breddperspektiv! En del i detta är att ha en förankrad spelar- och ledarutbildningsplan. Under passet kommer ni få kunskaper kring vad ni bör tänka på för att få en utvecklande idrottsmiljö för såväl barn och ungdomar som för seniorspelare utifrån ett förenings-, tränings-, match- och ledarskapsperspektiv. Ni kommer även få tips på hur ni kan gå tillväga för att gå från teori med planer och idéer till praktisk handling i ert utvecklingsarbete och ni kommer få möjlighet att redan under passet påbörja utvecklingsarbetet av en utvecklande idrottsmiljö för att sedan fortsätta med det på hemmaplan.

Kostnad och anmälan
Konferensen kommer även denna gång vara kostnadsfri tack vare Idrottslyftsmedel. Det bidrag föreningen erhåller används att betala den faktura (konferensavgift) som ni får efter genomförd konferens. Konferensen inkluderar föreläsningar, kaffe/fralla, 2-rätters middag, frukost, kaffe/kaka och övernattning i dubbelrum.

Föreningen gör anmälan med föreningsnamn, deltagarnamn och mejladress som senast söndagen den 7 januari skickas till Magnus Karlsson via e-post: magnus.karlsson@blekingefotboll.se

Vi har 100 platser till förfogande och det är först till kvarn som gäller. Erbjudandet gäller i första hand sex personer per förening, har någon förening önskemål om att delta med fler personer meddelar ni detta i samband med anmälan. Ta chansen att bjuda in både era nuvarande och framtida ledare!

Inbjudan med mer information om program och hålltider hittar du genom att klicka här...