Århundradets Eldsjäl

Blekinge Fotbollförbund fyller 100 år 2017 och det firar vi på olika sätt under hela året. Som en final på firandet bjuder vi in våra föreningar och samarbetspartners till en fantastisk Fotbollsgala på Blekinge Convention Center vid Ronneby Brunn den 3 november!

Som en del av firandet kommer vi under jubileumsåret att utse vinnare i följande kategorier:
- Århundradets Domare
- Århundradets Herrspelare
- Århundradets Damspelare
- Århundradets Ungdomsledare
- Århundradets Tränare
- Århundradets Förening
- Århundradets Eldsjäl

Från april till september kommer vi utse vinnare i de fem första kategorierna och uppmärksamma vinnarna vid lämpligt tillfälle. Vinnarna i de två sista kategorierna kommer presenteras på galan. Samtliga vinnare i de sju kategorierna kommer bjudas in till Fotbollsgalan för att där ta emot sitt pris.

Århundradets Eldsjäl, slutnominerade

Karl-Erik Karlsson, Listerby IK
"Kalle Fotboll" i Listerby är ett begrepp i fotbollsblekinge och något som kärleksfullt beskriver denne eldsjäl. Förklaringen till detta är enkel att förstå då Kalle i princip har vigt hela sitt och familjens liv till fotbollen och Listerby IK. De uppdrag i föreningen som han inte innehaft är få, då han har jobbat med allt i föreningen; styrelsearbete, vaktmästarsysslor, träningar för olika lag och allt runtomkring matcher. Kalle har haft en helt avgörande betydelse för sin förenings utveckling under åtskilliga decennier och enligt flera initierade personer också på samhällets utveckling i stort.

Sven-Olle Nilsson, Hörvikens IF
Sven-Olle är mannen som är ett med Hörvikens IF. Alltsedan barnsben med spel i föreningens olika lag följt av A-lagsdebut redan som tidig ungdom och därefter flera år som tongivande spelare i föreningen. Invald i styrelsen i slutet av 60-talet som 21-åring, för att bli ordförande 1985, en position som han fortfarande idag innehar. Inget uppdrag som behöver göras i föreningen är denne hängivne eldsjäl främmande. Laga en vattenslang, förbereda ett styrelsemöte eller sälja lotter är exempel på saker som gjorts decennium efter decennium. Drivkraften har under alla dessa år varit osviklig och det som skedde förr eller som sker idag, så har Sven-Olle ett finger med i spelet.

Ulla Olsson, Rödeby AIF
För Ulla är inget uppdrag i föreningen för litet eller för stort. I sina olika roller behärskar hon det mesta. Hon är eldsjälen som under många decennier haft de flesta sysslor, allt från att vara kassör och upprätta ekonomiska berättelser till att vara den som står för tillagandet och värdskapet för middagen i klubblokalen för 20, 30 eller 40 personer. Inget är övermäktigt i det som behöver göras. Ulla är en inspiratör och glädjekälla som genom telefonsamtal och i diskussioner på möten och träffar med bestämdhet säger vad hon anser vara rätt för föreningen och blekingsk fotboll.