Århundradets Tränare

Blekinge Fotbollförbund fyller 100 år 2017 och det firar vi på olika sätt under hela året. Som en final på firandet bjuder vi in våra föreningar och samarbetspartners till en fantastisk Fotbollsgala på Blekinge Convention Center vid Ronneby Brunn den 3 november!

Som en del av firandet kommer vi under jubileumsåret att utse vinnare i följande kategorier:
- Århundradets Domare
- Århundradets Herrspelare
- Århundradets Damspelare
- Århundradets Ungdomsledare
- Århundradets Tränare
- Århundradets Förening
- Århundradets Eldsjäl

Från april till september kommer vi utse vinnare i de fem första kategorierna och uppmärksamma vinnarna vid lämpligt tillfälle. Vinnarna i de två sista kategorierna kommer presenteras på galan. Samtliga vinnare i de sju kategorierna kommer bjudas in till Fotbollsgalan för att där ta emot sitt pris.

Århundradets Tränare
Rollen som ledare i olika positioner och på olika nivåer är något som präglat hans gärning. Han har konsekvent verkat i Blekinge och som få personifierat rollen att vilja ta ansvar och leda inom fotbollen.

Han kommer ur god fotbollsmiljö i trakten av Ysane och spelade i Sölve BK men inte någon längre tid för snart kallade ledaruppdragen. Några tränarår i nämnda Sölve BK följdes av uppdrag som assisterande tränare i Mjällby AIF något år och därefter några tränarår i Jämshögs IF. I början av 1980-talet fick Mjällby ytterligare dra nytta av hans kunskaper. 1982 förde han Mjällby till allsvenskan. Hans engagemang i föreningen ledde till flera olika ledande uppdrag under många år.

Två längre föreningssejourer med tränaruppdrag i Högadals IS respektive Asarums IF/FK finns också på meritlistan. I båda föreningarna var det breda föreningsengagemang men också med resultatmässiga bedrifter och då inte minst när han som tränare förde ett ungt och talangfullt Asarums IF/FK från division 4 till division 2.

I rollen som tränare och ledare har han under åren verkat i flera blekingeklubbar men också varit engagerad i förbundet, i såväl Blekinge Fotbollförbund som Svenska Fotbollförbundet men under flera år också inom ramen för Svensk Elitfotboll. Tränarskapet spänner över flera decennier, från lägre nivå och bredd till yttersta elit.

Genom åren har han blivit känd för tuffa träningar, sin rättframma stil och frispråkiga sätt. "En för alla, alla för en" är hans devis och är något som han framgångsrikt praktiserat under många tränarår i Blekinge.

Århundradets Tränare:
Göran Bogren, Mjällby