Århundradets Ungdomsledare

Blekinge Fotbollförbund fyller 100 år 2017 och det firar vi på olika sätt under hela året. Som en final på firandet bjuder vi in våra föreningar och samarbetspartners till en fantastisk Fotbollsgala på Blekinge Convention Center vid Ronneby Brunn den 3 november!

Som en del av firandet kommer vi under jubileumsåret att utse vinnare i följande kategorier:
- Århundradets Domare
- Århundradets Herrspelare
- Århundradets Damspelare
- Århundradets Ungdomsledare
- Århundradets Tränare
- Århundradets Eldsjäl
- Århundradets Förening

Från april till september kommer vi utse vinnare i de fem första kategorierna och uppmärksamma vinnarna vid lämpligt tillfälle. Vinnarna i de två sista kategorierna kommer presenteras på galan. Samtliga vinnare i de sju kategorierna kommer bjudas in till Fotbollsgalan för att där ta emot sitt pris.

Århundradets Ungdomsledare
Blekinge har genom åren haft många engagerade ungdomsledare som ägnat stora delar av sin fotbollsgärning till att träna och utveckla ungdomar. Det är dock få som så konkret och under så lång tid har kommit att förknippas med just ungdomsledarrollen som denna person. Allt startade i den kära bollklubben med barn- och ungdomsaktiviteter, där en imponerande och strävsam spelarkarriär följde. Meritlistan innehåller under en period bl.a 10 års matchande i sin förenings representationslag, utan att missa en enda match.

Tidigt påbörjades ledaruppdragen och han blev en förgrundsgestalt i sin förenings stora ungdomsverksamhet. Han har innehaft de flesta uppdrag man kan ha i en förening, som är kopplade till såväl organisationsledare som tränare. En i dubbel bemärkelse röd tråd som löper i denna fantastiska ledargärning är kopplingen till ungdomsfotbollen.

Många är de ungdomar i Ronneby och Blekinge som tränat och spelat under denna ungdomsledare. Han har drygt 20 år som ungdomsinstruktör och i ansvariga roller i förbundets tjänst och en drygt 40-årig ungdomsledargärning i Ronneby BK. De roller som han haft är bl.a utbildningsansvarig, tränare för barn- och ungdomslag samt som ledamot, kassör och ordförande i ungdomsstyrelser/sektioner.

Denna lågmälde och pedagogiska ungdomsledare har genom årens lopp på olika sätt skapat bästa förutsättningar för oräkneligt antal ungdomar genom fotbollen. Insatsen är beundransvärd, både i ett fotbolls- och samhällsperspektiv.

Århundradets Ungdomsledare:
Göran "Vesslan" Carlsson, Ronneby