F15 Distriktslaget i Halmstad

Blekinge avslutade utvecklingslägret på bästa sätt. Efter bra träningar och två matcher har gruppen utvecklats enormt.

Dagens match mot Gestrikland blev en jämn kamp. Blekinge börjar bra och har ett varierande anfallsspel. Speluppbyggnad från målvakt till backlinjen som är trygg i sina positioner och rullar bollen bra! Spelar vidare till mittfält och hotar med forwards som gör sig spelbara. Detta kombineras med några bra djupledsbollar som också resulterar i mål 1-0 genom Jenna Bengtsson. Försvarsspelet fungerar bra, men ibland bjuder vi in motståndarna lite för lätt.

Båda lagen gör ett antal byten i halvlek. Spelet jämnas ut lite, och vid en djupledslöpning på kanten, kommer Gestrikland förbi och lyckas kvittera till 1-1. Blekinge kommer mer rätt i sina positioner och tar över mer av spelet. Detta resulterar i ett antal hörnor och några bra djupledslöpningar som strular till det framför mål, där Katja Folkblom kan göra 2-1 på en retur. Blekinge spelar bra men det finns lite mer att ta ut i laget. Matchen slutar 2-1, vilket är rättvist.

En bra avslutning på en intensiv vecka med många goa skratt och många bra prestationer från alla!

/Andreas, Tomas och Alexandra