F15 Distriktslaget i Halmstad

Distriktslaget är på plats i Halmstad på SvFF utvecklingsläger och har hittills spelat två av sina tre matcher.

Under måndagen spelades första matchen mot Värmland. En jämn tillställning där Blekinge börjar bra och skapar ett par riktigt bra målchanser men tyvärr utan resultat. Värmland utjämnar spelet och tar delvis över som i slutet av första halvlek resulterar i ett mål.

Spelet utjämnas i andra halvlek, där båda lagen tar ut varandra, men där Värmland har mer bollinnehav och har en boll på väg igenom men räddas innan mållinjen. Blekinge har några avslut till men lyckas inte riktigt fullt ut. Matchen spelas i högt tempo som ibland blir för högt för båda lagen. Matchen slutar 0-1 till Värmland.

Under onsdagen spelade Blekinge sin andra match. På andra sidan stod Dalsland för motståndet med en vinst i ryggen mot Gotland. Osäker på motståndet, men laget hade bestämt sig för att spela sitt spel och omsätta det som vi hade tränat på. Blekinge startade mycket bra. Lugn och bra speluppbyggnad från målvakt genom hela laget till forward. Snabba omställningar till ett kollektivt försvarsspel, skapade grund för en bra match. Blekinge skapar ett antal målchanser i första halvlek, men får inte in bollen. Försvarsspelet sitter nästan till hundraprocent. Halvtid står det fortfarande 0-0, men med ett kraftigt övertag för Blekinge.

Andra halvlek startar på samma sätt, förutom att första målet kommer efter ca 7 minuter när Ellen Sunesson kommer igenom på högerkanten och hotar i djupet och gör 1-0. Blekinge fortsätter och jobba och får utdelning på en frispark som går på en motståndare till 2-0. Fortsätter att spela bra och hotar på djupet, där Jenna Bengtsson gör 3-0. Dalsland kommer fram på högerkanten och lyckas genom ett inlägg göra 3-1, innan Ellen Sunesson avslutar med ett skott till 4-1 som matchen slutar. En bra genomförd match med ett antal bra prestationer. Hela laget spelar mycket bra!