Århundradets Domare

Blekinge Fotbollförbund fyller 100 år 2017 och det firar vi på olika sätt under hela året. Som en final på firandet bjuder vi in våra föreningar och samarbetspartners till en fantastisk Fotbollsgala på Blekinge Convention Center vid Ronneby Brunn den 3 november!

Som en del av firandet kommer vi under jubileumsåret att utse vinnare i följande kategorier:
- Århundradets Domare
- Århundradets Herrspelare
- Århundradets Damspelare
- Århundradets Tränare
- Århundradets Ungdomsledare
- Århundradets Eldsjäl
- Århundradets Förening

Från april till september kommer vi utse vinnare i de fem första kategorierna och uppmärksamma vinnarna vid lämpligt tillfälle. Vinnarna i de två sista kategorierna kommer presenteras på galan. Samtliga vinnare i de sju kategorierna kommer bjudas in till Fotbollsgalan för att där ta emot sitt pris.

Århundradets Domare
Blekinge har under årens lopp haft en tradition av att kunna stoltsera med många bra domare. Flera har gått den långa vägen ända upp till den nationella och internationella elitfotbollen. Bland alla dessa goda insatser skiljer en persons insatser ut sig utöver det mesta övriga.

Från föreningsengagemang och aktiv som barn och ungdom i sin kära förening i nordöstra Blekinge via distriktsfotbollen och åtskilliga matcher i de lokala och regionala serierna på olika nivåer, till den nationella fotbollens elitverksamhet och åtskilliga allsvenska matcher på den imponerande meritlistan. Vidare mot ett antal olika internationella domaruppdrag för såväl klubblag som stora landskampsuppdrag, där fotbollsvärldens högsta nivå varit representerade. Under tid rankad som en av världens bästa fotbollsdomare.

Med sin jordnära och ödmjuka framtoning kombinerat med sina naturliga ledaregenskaper fann han sitt eget och personliga sätt att leda fotbollsmatcher och bli en av våra främsta ambassadörer för blekingsk och svensk fotboll. För honom är inte en ungdomsmatch eller en Champions Leaguematch för liten eller stor, det är matchen, glädjen och gemenskapen inom fotbollen som är det viktiga.

Martin HanssonVi ska alla vara tacksamma för att Sillhövda AIK för några decennier sedan saknade föreningsdomare och att domarbanan kunde ta sin början. Banan har nått sitt slut som aktiv elitdomare men pågår alltjämt som ledare och inspiratör.

Århundradets Domare:
Martin Hansson, Holmsjö