Julhälsning från Blekinge FF

Fotbollsvänner
2016 går mot sitt slut och vi går in i jul- och nyårstider. För flera innebär detta en hel del skön avkoppling med familj och vänner. Så skall det vara. Det viktigaste är dock att alla barn och ungdomar får uppleva julen på det positiva sätt som...

... det skall vara, i form av värme, kärlek och gemenskap. Här har vi vuxna ett stort ansvar. På samma sätt är det inom fotbollen. Fotbollen är till för alla, inte minst för våra barn och ungdomar.

Den Blekingska fotbollen rullar på och en del föreningar känner sig nöjda med säsongen och andra mindre nöjda. Ofta görs denna bedömning utifrån tabellplacering för representationslag för dam och herr samt också hur det gått för enskilda lag. Självklart är detta viktigt och en del av fotbollens själ; att tävla och vinna. Vi måste också klara att balansera att fler ungdomar ges många chanser och möjligheter genom fotbollen, likväl som vi vill att föreningarna utgör en starkare kraft för social fostran, glädje och gemenskap.

2016 har varit ett verksamhetsår för Blekingefotbollen som i stora stycken varit bra och enligt förväntningar och förhoppningar. Det finns självklart också delar där vi är lite besvikna, där förväntningarna grusades. Framtiden kan man välja att se på olika sätt men det vi vet är att förändringar sker och kommer att ske ännu mer. Detta sker inte minst mot bakgrund av rent samhälleliga företeelser, som påverkar vad som händer inom idrotten och inte minst inom föreningarna. Det viktiga är att vi alla försöker se helheten och faktiskt funderar över vilket föreningsliv och vilken fotboll vi vill ha.

Fantastiskt mycket bra saker görs dagligen av såväl ledare, spelare, domare och övriga funktionärer i hela vårt Blekinge. Från förbundets sida förbereder vi som bäst den arbetsplan som skall genomföras under 2017. Verksamheten är omfattande och utgår hela tiden från att utveckla fotbolls- och föreningsverksamheten i länet.

Jag vill rikta ett varmt tack till alla Er som gör fotbollen i Blekinge. Ni är alla lika viktiga. Fotbollen har sina utmaningar, vilka vi på olika plan skall anta och arbeta för att göra bättre och som företeelse är fotbollen oöverträffad i sin storhet. Det finns ett fantastiskt engagemang som gör att våra barn får en bättre start i livet, som gör att våra ungdomar får en meningsfylld fritid och som gör att vi vuxna kan känna och förstå att vi bidrar till ett bättre samhälle genom fotbollen.

Tillsammans gör vi det möjligt.

God Jul och Gott Nytt Fotbollsår!

Tommy Andersson
Ordförande