Uppdaterade riktlinjer från SvFF gällande Coronaviruset

SvFF:s riktlinjer uppdateras kontinuerligt och den senaste uppdateringen gjordes idag den 10 augusti. Riktlinjerna hittar ni på SvFF:s hemsida eller genom att klicka på rubriken ovan.

Att notera särskilt är att det öppnas för att förening i vissa fall kan släppa in publik om max 50 personer, främst inom bredd- och nivåerna under elitfotbollen. Det kan göras vid matcher på inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat plan- eller arenautrymme, förutsatt att föreningen kan följa gällande rekommendationer kring smittspridning och social distansering.

Information inför seriestarten

I dagarna är det äntligen dags för seriepremiär även för våra lokala distriktsserier både på senior- och ungdomsnivå (några har redan startat). Därför vill vi påminna om Svenska Fotbollförbundets riktlinjer och vad som gäller vid träningar, matcher och cuper etc.

Otto Rosengren och Filip Freij uttagna till P17-landslaget

Förbundskapten för P17/03 landslaget, Peter Wennberg, har kallat till ny landslagssamling den 2-7 augusti i Göteborg. Otto Rosengren och Filip Freij, båda Mjällby AIF, är kallade till denna samling.

Vi önskar Otto och Filip stort lycka till!

Varför ingen publik på fotbollsmatcher?

Förra veckan hävde regeringen och Folkhälsomyndigheten de reserestriktioner som hittills gällt under coronaepidemin. Det betyder att fotbollssäsongen kan börja för alla lag och föreningar från och med den 14 juni. Men SvFF rekommenderar även fortsättningsvis att ingen publik ska närvara under arrangemangen/matcherna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter