Inbjudan till digitalt idrottscafé

Hur påverkar coronapandemin träning och fotbollsskolor? RF-SISU Blekinge bjuder i samverkan med Blekinge Fotbollförbund in till två digitala caféer för Blekinges fotbollsföreningar.

Beslut gällande distriktsverksamheten för barn och ungdom

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppdaterade och förtydligade råd till idrotten, samt Svenska Fotbollförbundets (SvFF) riktlinjer som uppdaterades den 16 april har Blekinge Fotbollförbund beslutat följande gällande distriktets barn- och ungdomsverksamhet:

Energistöd att söka

Svenska Fotbollförbundets energi- och miljöpolicy slår fast att svensk fotboll ska vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Det gäller därför att ta ett ökat ansvar för energianvändningen på våra fotbollsanläggningar. Detta kan ske genom att äldre anläggningar energieffektiviseras och nya anläggningar byggs så energieffektivt som möjligt.

Uppdaterade riktlinjer från SvFF gällande Coronaviruset

SvFF:s riktlinjer uppdateras kontinuerligt och den senaste uppdateringen gjordes igår den 16 april. Riktlinjerna hittar ni på SvFF:s hemsida eller genom att klicka på rubriken ovan.

Blekinge Fotbollförbund följer SvFF:s riktlinjer och rekommendationer vilket innebär att tränings- eller seriematcher för seniorer inte ska genomföras. Vad gäller barn- och ungdomsfotboll kommer vi under helgen ha interna möten samt kontakt med närliggande distrikt och återkomma med mer information i början av nästa vecka.

Vi utmanar dig i Min Fotboll

Utmaningen är ett digitalt sätt att hålla igång bolltrollandet på hemmaplan. Kan du lägga upp bollen på huvudet likt John Guidetti? Anta John Guidettis, och andra utmaningar, och ladda upp ditt filmklipp i Min Fotboll - visa upp för oss och för dina kompisar.

Säg nej - stoppa matchfixning

Mot bakgrund av det rådande läget i världen, och det vakuum inom elitidrotten som det har medfört, ser vi för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher.

Uppdaterade riktlinjer från SvFF gällande Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten återkom igår med förtydliganden av de råd till idrotten som offentliggjordes i onsdags. Man säger nu att träningsmatcher kan vara möjliga att genomföra, förutsatt att arrangörer och deltagare följer myndighetens rekommendationer. SvFF har, utifrån den information Folkhälsomyndigheten presenterat, uppdaterat sina riktlinjer till svensk fotboll. Länk till SvFF:s uppdaterade riktlinjer hittar ni nedan.

Angående distriktsverksamhet för seniorer gäller beslut och information som publicerades den 27 mars. Vad det gäller distriktsverksamhet för barn- och ungdomar hittar ni mer information nedan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter